over ons

Liewes Roden is een echt familiebedrijf dat al meer dan 90 jaar door de familie Liewes wordt geleid. Liewes is een begrip in de regio: al vele generaties vaste klanten komen bij de Opel- en Chevrolet-dealer. Het bedrijf onderscheidt zich met een prachtige historie en door met de tijd mee te gaan. Jong en oud voelen er zich thuis en weten zich in goede handen.

In 1924 start Koert Liewes in Tolbert het familiebedrijf. Eerst nog als landbouwsmederij, maar wanneer zijn zonen Hendrik en Koert kort na de Tweede Wereldoorlog bij hem in de zaak trekken, breidt de smederij binnen enkele jaren uit met de handel in fietsen, motoren en landbouwwerktuigen. Begin jaren 50 wordt voorzichtig begonnen met de verkoop van auto’s. Wanneer de autoverkoop in de jaren 70  in een stroomversnelling raakt, wordt de garage in Tolbert al snel te klein en in 1979 wordt het familiebedrijf daarom uitgebreid met een nieuwe vestiging aan de Ceintuurbaan Noord in Roden.

In 1994 besluit de familie beide garages samen te voegen tot één grote vestiging. De garage in Roden wordt uitgebreid met meer kantoren, magazijnruimte en een showroom van maar liefst 1500 vierkante meter. In 1999 wordt een geheel nieuwe vestiging geopend en vijf jaar later is het tijd om te vieren dat Liewes 25 jaar gevestigd is in Roden.

Liewes Roden Opel

In 2005 heeft de Opel-dealer opnieuw reden tot een feestje met het binnenhalen van het erkend reparateurschap van Chevrolet. Sinds 2014 mag Liewes Roden zich ook officieel erkend reparateur van Opel Bedrijfswagens noemen. Eind 2014 is de showroom vernieuwd en heeft ook de buitenkant van het pand een nieuwe, frisse uitstraling gekregen.

Inmiddels is de vierde generatie Liewes werkzaam in het bedrijf en daarmee bewijst de familie zowel een betrouwbaar en vertrouwd adres te zijn. Enerzijds heeft Liewes Roden het karakter van een klein familiebedrijf waar de klanten bekend zijn bij hun naam en niet aan de hand van het kenteken. Anderzijds is de Opel-dealer groot genoeg om een breed pakket diensten aan te bieden en kan er snel worden geschakeld.

Belangrijk in de bedrijfsfilosofie zijn kwaliteit, service en aandacht, wat leidt tot correct en eerlijk zakendoen. Persoonlijk ook, zonder dat de nieuwe consument die vooral online kijkt en koopt, wordt vergeten. Liewes beschikt over een moderne website en is actief op social media. Kortom, iedereen voelt zich er prettig, wat tot uiting komt in een zeer hoge klanttevredenheid. Vrijwel iedereen die een nieuwe of gebruikte auto koopt bij Liewes Roden, beveelt het bedrijf aan bij vrienden en familie.

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom aan de Ceintuurbaan Noord 133 in Roden.